В Ямбол беше направен опити за фалшифициране на вота чрез гласуване

...
В Ямбол беше направен опити за фалшифициране на вота чрез гласуване
Коментари Харесай

Опит за гласуване с чужди лични карти в Ямбол

В Ямбол беше изработен опити за фалшифициране на вота посредством гласоподаване с непознати персонални карти. В някои от секциите има засилено полицейско наличие, а комисиите получиха указания да наблюдават прецизно дали персоналните данни съответстват с лицето, което гласоподава.

Сигналите, че има опити за подправяне на вота, пристигнаха единствено час след началото на изборния ден в града.

„ Сигнализираха ни от полицията, че до тях е подаден сигнал, че в някои от секциите ще бъде гласувано с непознати персонални карти. Обадили сме се на безусловно всички ръководители да насочат вниманието си точно към персоналните карти “, изясни Ани Канева, ръководител на ОИК- Ямбол.

Секциите са от 41-ва до 58-ма и са ситуирани в две учебни заведения в ромската махала на града. От комисията прецизно наблюдават данните на гласоподавателите, тъй като са предизвестени за нарушаването. 

„ Две персонални карти има. Ето я госпожата. Господинът сега гласоподава - ето го там, а госпожата изчаква реда си за гласоподаване “, сподели Нейко Тенев, ръководител на СИК.

„ Дали лицето съответствува с персоналната карта -  да, следим го. Засега няма такива случаи “, безапелационна е Ваня Борова, член на СИК.

Пред проблематичните секции има засилено полицейско наличие и опашки за гласоподаване.

„ По-добре щеше да бъде, в случай че имаше машини. По-бързо щеше да стане и нямаше да има опашки “, безапелационна е Герга Иванова.Опити за нарушавания има и в комисиите.

„ Застъпник се опита да мине с пълномощие, което е на друго лице. Просто отхвърлих да позволи това лице и да го запиша “, изясни Галина Георгиева, ръководител на СИК.

В една от секциите гласоподавател е снимал за кой номер е дал своя вот, вотът му обаче е анулиран.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР